Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Preminuo profesor Aleksandar Krstić

Profesor Novosadskog medicinskog fakulteta u penziji i redovan član Akademije medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva, Aleksandar Krstić, preminuo je danas u Novom Sadu.

Derbi pripao Zvezdi

Odbojkaši Vojvodine izgubili su od Crvene zvezde rezultatom 3:1 (25:23, 21:25, 25:20, 25:17), u derbiju 17. kola domaćeg šampionata.

"Vlasnici plovila na vreme upozoreni"

Svi vlasnici plovila na Dunavu bili su na vreme obavešteni o opasnosti od leda i imali su dovoljno vremena da ih uklone, ocenio je Pokrajinski štab za vanredne situacije.

Novi Sad zaštićen od poplava

Stručnjaci "Voda Vojvodine" ne očekuju ozbiljnije probleme sa visokim vodostajem na području Novog Sada, izuzev što se kroz nekoliko nedelja ili meseci nakon otapanja snega u slivu Dunava može očekivati plavljenje kuća u nebranjenim zonama poput Kamenjara ili Ribarca.

Radiolozi strahuju za svoje živote

Kolegijum lekara Klinike za radiološku terapuju sa Instituta za onkologiju Vojvodine saopštio je da su izloženi svakodnevnim pretnjama, pritiscima i verbalnim napadima od strane pacijenata i njihove rodbine zbog kampanje koju vode "Doktori protiv korupcije".

Led na Dunavu odneo splavove i čamce

Usled gomilanja izlomljenih santi koje donosi voda i pomeranja leda na Dunavu, znatan broj čamaca, brodića, splavova i rečnih kućica koji su se nalazili na reci kod Novog Sada pomerio se nizvodno.  

LSV: Irinej zloupotrebljava mantiju

Episkop bački Irinej, koji je i portparol Srpske pravoslavne crkve, odbacio je optužbe da je ulazio u "kavgu" sa predstavnicima novosadskih vlasti povodom obeležavanja 70. godišnjice zločina Novosadske racije i rekao da je na "bezobzirne napade" odgovarao i po dužnosti portparola i po savesti, odnosno "i službeno i lično". Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Jovanović reagovao je tako što je danas optužio Irineja da "zloupotrebljava crkvenu mantiju".